75 Ball Bingo is de vorm van bingo die normaal gesproken in de Verenigde Staten en Canada wordt gehanteerd. Over het algemeen lijkt 75 ball bingo erg veel op 90 ball bingo, maar er zijn toch wel enkele grote verschillen. Bij beide spellen heeft men een of meerdere speelkaarten waar een aantal nummers op staan, er worden een voor een nummers opgenoemd, waarna de spelers de nummers wegstrepen. Bij beide bingo spellen zijn er verschillende win combinaties, waarmee men indien als eerste met de desbetreffende combinatie een prijs kan winnen.

75 Ball Bingo speelkaarten

Bij 75 ball bingo speelt men in totaal met 75 verschillende ballen, met daarop de nummers een tot en met 75. Men speelt op vierkante kaartjes met daarbij zowel 5 lijnen als 5 kolommen. Het middelste vakje heeft vaak een sterretje of het woord bingo of iets dergelijks.

Patronen

Bij 90 ball bingo zijn er 3 verschillende win patronen, waar er bij 75 ball bingo juist ontzettend veel mogelijke winpatronen zijn. Men kan er voor kiezen om bijvoorbeeld gewoon de kaart vol te hebben, maar er kan bijvoorbeeld ook gekozen worden voor alleen de nummers in de hoeken die moeten worden weggestreept. Doordat er verschillende figuren en patronen worden verzonnen is deze vorm van bingo wat afwisselender en vaak erg spannend.

Voor de winnende patronen hanteert men vaak vier verschillende categorieën.

1 Varierende patronen

2 Multi Combinatie patronen

3 Alfabet patronen

4 Nummer patronen

Varierende Patronen

Hieronder zie je enkele voorbeelden van de zogenaamde variërende win patronen bij bingo spellen. Je ziet hier bijvoorbeeld de normale speelwijze waarbij de hele kaart vol is, maar ook bijvoorbeeld alleen de hoeken, of een hartvorm. 

Multi Combinatie Patronen

Hieronder zie je enkele voorbeelden van de zogenaamde multi combinatie win patronen bij bingo spellen. Zo zie je bijvoorbeeld een win patroon waarbij je alleen een vakje in elke hoek weg te strepen en ook juist het omgedraaide daarvan, het zogenaamde bal patroon waarbij je juist alle vakjes behalve de hoeken moet wegstrepen.

Alfabet Patronen

Hieronder zie je enkele voorbeelden van de zogenaamde alfabet win patronen bij bingo spellen. Zie hieronder de letter J, de letter B en de letter R als win patronen bij 75 ball bingo. 

Nummer Patronen

Hieronder zie je enkele voorbeelden van de zogenaamde nummber win patronen bij bingo spellen. Deze nummer patronen, zoals het nummer 10, het nummer 7 en nummer 1 maken het spelen van 75 ball bingo net wat ingewikkelder en spannender. Deze vorm van bingo vind je ook in online bingo rooms.

Circus.nl
Circus.nl
€250 + 100 Spins
Jacks.nl
Jacks.nl
€100 + 0 Spins