90 Ball Bingo staat wereldwijd ook wel bekend als "UK Bingo`, dat komt omdat deze vorm van Bingo veelal in Groot Brittanie wordt gespeeld. Ook in Australie is het een erg populair spel. Het spel lijkt erg veel op het originele 75 ball bingo, waarbij spelers de welbekende speelkaarten kunnen kopen of verkrijgen waarna vervolgens de nummers worden opgenoemd en afgestreept in de hoop dat je met een winnend patroon kunt winnen.

Ondanks dat de basis van de twee verschillende soorten bingo spellen hetzelfde is, zijn er nogal wat verschillen. Bij 90 Ball Bingo heeft men kaartjes met drie rijen en negen kolommen, waarbij er in elke rij vijf vierkantjes zijn met een nummer tussen de 1 en 90 daarin. De overige vierkantjes in de rij zijn leeg.

Prijsverdeling 90 ball bingo

De winnende combinaties of patronen zijn altijd hetzelfde in elk spel. Er zijn 3 verschillende patronen waarvoor elk een andere prijs is.

Één horizontale lijn

Deze prijs wordt gewonnen door de speler di e als eerst een horizontale lijn kan wegstrepen.

Twee horizontale lijnen

Deze prijs gaat naar de speler die als eerste twee horizontale lijnen kan wegstrepen.

Full House

Deze prijs gaat naar de speler die als eerste alle vakjes op alle drie de lijnen weet weg te strepen.

Speelwijze 90 ball bingo

90 Ball Bingo wordt bijna altijd gespeeld met een rits van zes verschillende bingo kaarten. Elke rits bevat in totaal alle 90 nummers die over de zes verschillende kaartjes zijn verdeeld. Daardoor is het bij 90 ball bingo dus normaal dat er bij elk nummer dat opgenoemd wordt een nummertje kan worden weggestreept.

90 Ball bingo online

Tegenwoordig is 90 ball bingo echter niet alleen meer beperkt tot de UK en Australië. Doordat je tegenwoordig online bingo kunt spelen, kun je eigenlijk vanaf welk land je maar wilt 90 ball bingo spelen, met mensen over de hele wereld. Je kunt er voor kiezen om in betaalde online bingo rooms te spelen, maar je kunt ook makkelijk bingo online gratis spelen.

Circus.nl
Circus.nl
€250 + 100 Spins
Jacks.nl
Jacks.nl
€100 + 0 Spins